Persbericht

FARO en TeZet worden partners voor het aanbieden van toonaangevende oplossing voor buismetingen in Europa

 Brussel, 24 juli 2008 – FARO, de toonaangevende producent van draagbare 3D-meetapparatuur en TeZet, de in Zwitserland gevestigde softwarespecialist voor buismetingen, hebben een nieuwe Europese technologie- en marketingovereenkomst gesloten. De overeenkomst is een mijlpaal voor beide ondernemingen in hun gezamenlijke inspanningen bij het aanbieden van innovatieve oplossingen voor buismetingen.

 In het kader van deze overeenkomst zal de gespecialiseerde softwareoplossing voor buizen van TeZet, TeZetCAD, worden geïntegreerd in de toonaangevende draagbare laserscanapparatuur voor 3D-metingen – de FARO ScanArm en de FARO Arm. De apparatuur is in Europa direct beschikbaar, en progressieve ondernemingen, zoals automotive-leverancier Automotive Components Penzberg GmbH (ACP), zullen de voordelen van dit partnerschap concreet kunnen benutten.

 “Als leverancier van uitlaten voor constructievoertuigen hebben wij grote interesse voor dit nieuwe productaanbod, vooral vanwege het niveau van de datakwaliteit voor het buigen van buizen met een omtrek van 150 mm en groter,” verklaarde Georg Baur, sectorleider bij ACP. "We kunnen nu laserscanners gebruiken voor het meten van de reproduceerbaarheid en de kwaliteitscontrole van in vrije vormen gebogen buizen. Met de van TeZetCAD-software voorziene laserarm van Faro kunnen we binnen een CAD-omgeving eenvoudig een buisontwerp genereren.

 Behalve in de automotivebranche zal de gezamenlijke oplossing beschikbaar zijn voor klanten in alle grote sectoren voor het meten en aanpassen van buizen in alle maten en vormen, waaronder complexe geometrische configuraties van in vrije vormen gebogen buizen. Op dit moment levert TeZet wereldwijd de enige software die in vrije vormen gebogen buizen kan meten en corrigeren.

"De overeenkomst met TeZet is voor ons van groot belang, omdat wij hiermee in de opkomende markt voor het meten van buizen kunnen stappen", verklaarde Markus Eickhoff, vice-president verkoop van FARO Europe.  "Het nieuwe samenwerkingsverband zal ten goede komen aan klanten voor wie hoogwaardige lasermeettechnologie tot nu toe nog niet bereikbaar was."

Het innovatieve element van de overeenkomst ligt in het vermogen tot het meten van in vrije vorm gebogen buizen met FARO laserscannerarmen, zodat buizenbuigers daadwerkelijk buizen kunnen buigen door deze grafisch uit CAD-tekeningen af te leiden. Tot nu was het laserscannen op traditionele wijze de enige methode voor het meten van de reproduceerbaarheid en de kwaliteitscontrole van deze in vrije vorm gebogen buizen. Gebruikers moeten daarvoor punten verzamelen en de puntenwolk omslachtig in polygonen of NURB's omzetten om een buisdesign op het scherm te kunnen genereren, zonder echter daarbij buisgegevens te hebben. TeZet biedt een softwaremodule voor FARO ScanArmen aan waarmee de buisgegevens tijdens de scanprocedure automatisch kunnen worden berekend.

De gebruiker hoeft niet langer gebruik te maken van de complexe en tijdverslindende methode van het omzetten van miljoenen punten voor het afleiden van de buiscoördinaten en buigdata die vereist zijn om tijdens het productieproces het moederexemplaar te inspecteren en vergelijken.

"Karakteristiek voor een Zwitsers bedrijf, is het onze missie precisie, kwaliteit, betrouwbare software en optimale service te bieden', zegt Klaus Leistritz, CEO van TeZet. "In FARO hebben we een technologische partner gevonden die ons steunt bij het leveren van oplossingen voor metingen en het automatisch genereren van zeer complexe geometrische configuraties in een gebruikersvriendelijke, menugestuurde modus."